U moet de btw op de aangifte aangeven op de aangifte die betrekking heeft op de periode waarin de btw-schuld of he recht op aftrek van de btw is ontstaan. Dat levert problemen op als u in een periode te weinig of juist te veel btw heeft betaald. Het is immers niet toegestaan om dat op een btw-aangifte over een eerder of later tijdvak aan te geven.

Hoe doe ik een suppletieaangifte
Door een ‘suppletieaangifte’ kunt u aangeven dat u het btw-bedrag wil verbeteren. Er zijn twee manieren om een suppletieaangifte te doen: schriftelijk en elektronisch.

Schriftelijke suppletieaangifte
Als u schriftelijk de suppletieaangifte (2009) wil doen moet u het Formulier suppletie omzetbelasting 2009 (.pdf)  downloaden, invullen en printen. Na het afdrukken moet u niet vergeten het formulier te ondertekenen. Daarna kunt u het naar de Belastingdienst opsturen.

Elektronische suppletieaangifte
Het is tegenwoordig ook mogelijk om de suppletieaangifte elektronisch in te dienen via de website van de Belastingdienst. Nadat u ingelogd heeft met uw gegevens gaat u naar ‘Overige Formulieren’->’Suppletie Omzetbelasting’.

Heffingsrente
Als u een suppletieaangifte indient voor 31 maart 2010 hoeft u geen heffingsrente te betalen.